Moderni tiede ei vieläkään osaa ennustaa enemmän kuin yhtä Tetris-palaa

Lehdistötilaisuudeden aikana torstaina Massachusetts Institute of Technologyssä, johtavien jäsenten tiedeyhteisön vahvistanut, että huolimatta vuosikymmenten tutkimusten, paras käytettävissä teoreettisia malleja ei voi vielä ennustaa useampi kuin yksi tulevista Tetris-lohkoista.

Vaikka ne ovat jo pitkään hallussaan teknologiaa ennustaa tarkasti ja näyttö, joka on seitsemän erillistä Tetris muotoja tai tetrominoes, ilmestyy ensi tutkijat kertoi heillä ei toistaiseksi ole ollut menestys määritettäessä, mitä tahansa lohkojen kuin välittömiin seuraaja tulee.

”Moderni supertietokoneet ovat nyt saavuttaneet nopeuksilla 30 biljoonaa laskutoimitusta sekunnissa, mutta vaikka kaikki, että laskentatehoa, olemme lähempänä ongelman ratkaisemiseen kuin olimme sukupolvi sitten”, sanoi MIT professori Michael Haemlin, joka on tutkinut tetromino sekvensointi vuodesta 1984 ”Juuri nyt upeinta yhtälöt voi oikein ennustaa kahden tulevan korttelin vain yksi joka seitsemän kertaa, mikä valitettavasti ei ole parempi kuin tulos saavutetaan satunnainen arvailu.”

”Niin vuosia, kaikki olemme voineet tehdä, on kiertää jokaisen laskeva muoto 90 astetta kerrallaan, valvoa sen sivusuunnassa, nopeuttaa nopeus laskeutua haluttaessa, ja vain toivoa parasta,” Haemlin lisäsi.

Tutkijoiden mukaan kyky ennustaa kaksi, kolme tai neljä saapuvan muodot olisivat ”suorastaan ​​vallankumouksellinen,” mahdollistaa korttelin pinotaan enemmän optimaaliset saavuttamiseksi tavoitteena on poistaa vaakarivillä mahdollisimman tehokkaasti.

Esimerkiksi tarpeeksi ennakkovaroituksen saapuu I-muotoinen pala, tutkijat sanoivat he voisivat teoriassa valmistautua Tetris matriisi siten, että enintään neljä riviä tyhjennetään samanaikaisesti, monien jossa tämä oli yksi perimmäiset tavoitteet niiden tiukka pinoaminen tutkimuksissa.

”Viimeisten 30 vuoden aikana olemme kehittäneet paljon parempi käsitys siitä, miten lohkot sopivat yhteen”, sanoo tohtori Florence Edelman, suunnittelija tunnetun Tetris kokeilu vuonna 1993, jossa täydellinen paikka L tai siksak lohko luotiin huolellisesti valvotuissa olosuhteissa, vain suljettava sarjan huonosti istuvat neliöpalojen ilmestyi sijaan. ”Mutta ilman työtä ennustava malli, koko alan tutkimus on umpikujassa. Itse asiassa päästäisiin unpassable seisokkeja on hyvin chronicled tutkimuksessa oikeudenkäynnin jälkeen. ”

”Jotkut maailman nerokkaimmista tieteellistä mielissä ovat omistaneet elämänsä vapauttaa tämän mysteerin, mutta kaikkien niiden tietämystä ja asiantuntemusta, se on silti vain arvailla, mitä tapahtuu viiden tai 10 sekunnin tulevaisuuteen”, Edelman jatkaa. ”Kun tämä viimeksi vähän epävarmuutta on poistettu, uskomme vuorovaikutuksista Tetris matriisi on paljon tehokkaampi.”

Edelman totesi, että monessa Tetris ovat todellakin ennustettavissa, toteaa, että työntekijöiden hänen laboratorio oli havainnut, että jokainen kuuluvat pala on johdonmukaisesti koostuu neljästä erillisestä laatat; , että nopeus, jolla laskuja esiintyy kasvu suorassa suhteessa kulunut kokonaisaika; että kappaleina sama muoto myös samaa väriä; ja että vaikka väriä pala ei ole erityisen tärkeä, sen muoto on keskeinen merkitys.

Ennakkotieto näiden muotojen, hän selitti, voisi johtaa läpimurtoon ilmiötä hän kuvaili ”ikuinen Tetris” voimassa toistaiseksi.

”Vaikka tämä on edelleen täysin hypoteettinen tällä hetkellä, on olemassa teoreettinen piste, jossa poistamiseen alariveihin esiintyy tällaisia ​​nopeasti ja tehokkaasti, että on aina riittävästi tilaa yläreunassa matriisin sijoittaa uusia kappaleita”, Edelman sanoi. ”Tämä loisi nestettä ja kestävä Tetris, joka voisi olla loputtomiin-ehkä ikuisesti. Olisi tietysti silti vaativat jatkuvaa ihmisten huoltoa, mutta se olisi monumentaalinen askel oikeaan suuntaan. ”

”Nyt, vaikka”, hän lisäsi. ”Me vain pitää yrittää ja nähdä kuinka pitkälle voimme edetä.”

Marco

Marco wrote 11 posts

Post navigation