Videopelit

Videopeli on elektroninen peli, johon liittyy ihmisen vuorovaikutus käyttöliittymä tuottaa visuaalista palautetta videolaite. Sana videopeli perinteisesti kutsutaan rasterinäytössä laite, mutta se nyt merkitsee tahansa näyttölaite, joka voi tuottaa kaksi-tai kolmiulotteisia kuvia. Sähköisiä järjestelmiä käytetään pelata videopelejä kutsutaan alustoilla; Esimerkkejä näistä ovat henkilökohtaisia ​​tietokoneita ja pelikonsoleissa. Nämä alustat vaihtelevat suurista suurkoneliiketoiminta pieniin kannettaviin laitteisiin. Erikoistuneita videopelit kuten arcade-pelejä, kun aikaisemmin yleistä, on vähitellen laskenut käytössä. Videopelit ovat menneet tulla taidemuoto ja teollisuus.

Syöttölaite ensisijaisesti käytetään manipuloimaan videopelejä kutsutaan peliohjain, ja vaihtelee eri ympäristöissä. Esimerkiksi ohjain saattaa koostua vain painiketta ja ohjainta, kun taas toinen voi ominaisuus tusina painikkeita ja yhden tai useamman sauvaohjaimia. Varhainen henkilökohtainen tietokone pelejä tarvitaan usein näppäimistö pelin, tai yleisemmin, vaaditaan, että käyttäjä ostaa erillistä ohjainta, jossa on ainakin yksi painike. Monet nykyajan tietokonepelien sallia tai vaatia pelaaja käyttää näppäimistöä ja hiirtä samanaikaisesti.Muutamia yleisimpiä peliohjaimet ovat peliohjaimet, hiiret, näppäimistöjä ja peliohjaimia. Viime vuosina lisätunnistus tulo on syntynyt, kuten kamera-pohjainen soitin havainto pelikonsoleissa ja kosketusnäyttöjä mobiililaitteissa.

Videopelit tyypillisesti käyttää muitakin keinoja tarjota vuorovaikutteisuutta ja tietoja pelaaja. Audio on lähes universaali käyttäen äänentoisto laitteita, kuten kaiuttimet ja kuulokkeet. Muu palaute voi tulla kautta haptic oheislaitteita, kuten tärinä tai force feedback, tärinää joskus käytetään simuloimaan force feedback.

Historia

Varhainen pelejä käytetään vuorovaikutteisten elektronisten laitteiden eri esitystavat.Varhaisin esimerkki on 1947-”Katodisädeputki Amusement Device” oli patentoidun 25. tammikuuta 1947 Thomas T. Goldsmith Jr. ja Estle Ray Mann, ja antoi 14. joulukuuta 1948 Yhdysvaltain patentti 2.455.992.

Innoittamana tutkan näyttö tech, se koostui analoginen laite, joka saa käyttäjä voi ohjata vektori-piirretty piste ruudulla simuloida ohjus potkut tavoitteet, jotka olivat piirustukset kiinnitetty näyttöön.

Muut varhaiset esimerkkejä ovat:

  • Nimrod tietokone 1951 Festival of Britain
  • OXO tic-tac-toe Tietokonepeli Alexander S. Douglas EDSAC vuonna 1952
  • Tennis for Two, elektroninen interaktiivinen peli suunnitellut William Higinbotham vuonna 1958
  • Spacewar! Kirjoittama MIT: n opiskelijaa Martin Graetz, Steve Russell, ja Wayne Wiitanen n DEC PDP-1 tietokone vuonna 1961.

Jokainen peli käyttää erilaisia ​​keinoja näyttö: NIMROD käytetty paneeli valojen pelata peliä Nim, OXO käytetty graafisen näytön pelata tic-tac-toe Tennis for Two käytetään oskilloskoopin näyttää sivukuva tenniskenttä, ja Spacewar! käytetään DEC PDP-1: n vektorin näyttö on kaksi avaruusaluksia taistelu toisiaan.

Vuonna 1971, Computer Space, kirjoittaja Nolan Bushnell ja Ted Dabney, oli ensimmäinen kaupallisesti myyty, kolikoilla toimiva videopeli. Sitä käytetään musta-valkoinen televisio sen näytön, ja tietokonejärjestelmä oli tehty 74-sarjan TTL pelimerkkejä.Peli oli esillä 1973 tieteiselokuva Soylent Green. Computer Space seurasi vuonna 1972 Magnavox Odyssey, ensimmäinen kotiin konsoli. Mallinnettu 1960 prototyyppi konsoli kehittämä Ralph H. Baer nimeltään ”Brown Box”, se myös käyttää standardia televisiossa. Näitä seurasi kaksi versiota Atarin Pong;arcade version vuonna 1972 ja kotiin version vuonna 1975, että lisääntynyt dramaattisesti videopeli suosiota.Kaupallinen menestys Pong johtanut lukuisia muita yrityksiä kehittämään Pong klooneja ja omia järjestelmiään, kutu videopeli teollisuus.

Tulva Pong klooneja johti lopulta videopeli romahdusta 1977, joka päättyi valtavirran menestys Taiton 1978 ampuja peli Space Invaders, merkintä alussa kulta arcade videopelejä ja inspiroiva kymmenien valmistajien tullamarkkinoilla.Pelin innoittamana arcade-koneita yleistyä valtavirran paikoissa, kuten ostoskeskuksissa, perinteinen Julkisivut, ravintoloita ja tavarataloja.Peli tuli myös aiheesta lukuisia artikkeleita ja tarinoita televisiossa ja sanoma-ja aikakauslehdissä, perustamisesta video pelaamista nopeasti kasvavana valtavirran harrastus. Space Invaders oli pian lisensoitu Atari VCS (myöhemmin tunnettu nimellä Atari 2600), hänestä tuli ensimmäinen ”killer app” ja nelinkertaistaa konsolin myyntiä. Tämä auttoi Atari toipua aikaisempiin tappioihin, ja puolestaan Atari VCS elvytti kotivideo pelin aikana markkinoille toisen sukupolven konsolit, kunnes Pohjois-Amerikan videopeli onnettomuudessa 1983. Kotivideo peliteollisuus on elvytettävä pian jälkikäteen laajaa menestystä Nintendo Entertainment System, joka merkitsi muutosta ylivoima videopeli teollisuus Yhdysvalloista Japaniin aikana kolmannen sukupolven konsolien.

Marco

Marco wrote 11 posts

Post navigation